Ендівій більше відомий під назвою "салатний цикорій". Він займає почесне місце серед зелених овочів, найбільш багатих вітаміном A. Це, поряд з іншими салатами, один із чемпіонів за вмістом вітамінів. Крім цього, цей овоч цінний для людини вмістом у ньому кальцію, заліза, фосфору, калію та інших корисних речовин. Ендівій сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину в крові. Цей салат стане Вашим союзником у боротьбі з гіпертонією, анемією, захворюваннями печінки і жовчовивідних шляхів. За ці корисні властивості можна пробачити ендівію його досить специфічний гіркуватий смак. Почніть своє знайомство з ендівієм із приготування запропонованої страви.
Ендівій зварити в курячому бульйоні до напівготовності 10-15 хвилин.
Обсмажити на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору.
Кожен качан ендівія загорнути в скибочку шинки і укласти в жаровню.
Для соусу натерти сир на крупній тертці. У каструлі розтопити на середньому вогні масло. Додати борошно і перемішати. Збиваючи, влити молоко і довести до кипіння. Варити, поки соус не загусне, помішуючи ложкою. Вимкнути вогонь і додати сіль, гірчицю і мускатний горіх. Збити.
Полити ендівій соусом. Зверху посипати тертим сиром. Запікати в духовці 10 хвилин.