Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом

Ендівій більше відомий під назвою "салатний цикорій". Він займає почесне місце серед зелених овочів, найбільш багатих вітаміном A. Це, поряд з іншими салатами, один із чемпіонів за вмістом вітамінів. Крім цього, цей овоч цінний для людини вмістом у ньому кальцію, заліза, фосфору, калію та інших корисних речовин. Ендівій сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину в крові. Цей салат стане Вашим союзником у боротьбі з гіпертонією, анемією, захворюваннями печінки і жовчовивідних шляхів. За ці корисні властивості можна пробачити ендівію його досить специфічний гіркуватий смак. Почніть своє знайомство з ендівієм із приготування запропонованої страви.

Інгредієнти

  • Курячий бульйон - 600 мл.
  • Салатний цикорій - 6 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Шинка «Прошуто» - 200 г.
  • Вершкове масло - 3 ст. л.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Молоко - 200 мл.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Гірчиця - 1,5 ч. л.
  • Сир твердий - 200 г.
  • Мускатний горіх мелений - 1 щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Ендівій зварити в курячому бульйоні до напівготовності 10-15 хвилин.

  • 02

    Обсмажити на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору.

  • 03

    Кожен качан ендівія загорнути в скибочку шинки і укласти в жаровню.

  • 04

    Для соусу натерти сир на крупній тертці. У каструлі розтопити на середньому вогні масло. Додати борошно і перемішати. Збиваючи, влити молоко і довести до кипіння. Варити, поки соус не загусне, помішуючи ложкою. Вимкнути вогонь і додати сіль, гірчицю і мускатний горіх. Збити.

  • 05

    Полити ендівій соусом. Зверху посипати тертим сиром. Запікати в духовці 10 хвилин.