Дуже ситний і корисний салат «Нафаня» досить простий у приготуванні, його можна приготувати і в свята, і в будні. Салат «Нафаня» є надзвичайно легким і по - справжньому літнім салатом. Велика різноманітність компонентів салату чудово поєднується і має в підсумку дуже незвичайний смак. Гриби для салату зазвичай беруться мариновані, але можна готувати салат зі свіжими грибами, які попередньо відварюють і злегка підсмажують. Салат робиться шарами з невеликою кількістю майонезу. Після приготування салат повинен обов'язково настоятися і просочитися протягом 30-40 хвилин.
Листя салату викласти, як основу салату. Шинку нарізати середніми кубиками і укласти першим шаром.
Другим шаром укласти нарізаний кубиками твердий сир. Нарізати шматочками білі гриби і укласти поверх сиру.
Маслини без кісточок нарізати кружечками і укласти на гриби.
Помідор, огірок і солодкий перець нарізати кубиками. Укласти шарами поверх решти салату.
Залити майонезом з сіллю. Зверху посипати сухариками з білого хліба і прикрасити зеленню петрушки.