Житні млинці із запеченими овочами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Житні млинці із запеченими овочами

Ви коли-небудь готували пісні житні млинці на воді? Спробуйте і Ви не будете розчаровані. Зверніть увагу: серед інгредієнтів тіста немає яєць. Це не помилка. Секрет цих млинців - в наявності серед інгредієнтів насіння льону. Насіння льону дуже корисне, воно вважається продуктом, оздоровляючим організм людини. Подрібнене в блендері і залите теплою водою, воно надає тісту тягучість і еластичність, виконує роль зв'язуючого компонента тіста, замінюючи собою яйця. Пісні млинці виходять смачними, досить міцними, з багатим і цікавим смаком. Достатня міцність дозволить Вам загорнути в кожен млинець смачненьку начинку із запечених в духовці овочів і натертого сиру.

Інгредієнти

  • Борошно житнє - 65 г.
  • Борошно грубого помелу - 65 г.
  • Насіння льону - 3 ст. л.
  • Олія оливкова - 4 ст. л.
  • Вода - 300 мл.
  • Баклажани - 1 шт.
  • Печериці - 200 г.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Сир пармезан - 100 г.
  • Петрушка - 30 г.
  • Сир моцарела - 100 г.
  • Сіль морська - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Подрібнити насіння льону в блендері. Додати до них теплу воду, залишити суміш на 20 хвилин.

  • 02

    У миску просіяти борошно, влити воду з льоном, додати олію, сіль, перець, збити масу до однорідності.

  • 03

    На розігрітій сковороді обсмажити млинці з приготованого тіста.

  • 04

    Овочі промити під холодною водою, очистити, нарізати маленькими шматочками, цибулю нарізати півкільцями, часник дрібно подрібнити.

  • 05

    У форму викласти овочі, скропити олією, додати сіль і перець за смаком. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 15-20 хвилин, періодично перемішуючи.

  • 06

    Викласти начинку з овочів на кожен млинець, зверху викласти натертий сир, згорнути в конверт. Викласти всі млинці на деко, випікати 5-7 хвилин.