Житні рулетики з сьомгою
Кількість порцій - 5
Час приготування - 50 хв

Житні рулетики з сьомгою

Традиційно закусочні рулетики з слабосоленої сьомги готують з використанням лаваша. У цьому рецепті начинку зі скибочок сьомги пропонується загорнути в приготовлені з житнього борошна коржі, змащені сиром фета. Треба відзначити, що житнє борошно - джерело вітамінів і мінералів, і саме це борошно було основою харчового раціону наших предків. У цьому рецепті замість житнього борошна можна використовувати пшеничне. Або ще один варіант - використовувати ці два види борошна в рівних пропорціях. І ще кілька порад. Не розкачуйте тісто дуже тонко. При смаженні житніх коржів на сковорідці важливо їх не пересушити. Готові рулетики можна закріпити зубочистками і прикрасити зеленню.

Інгредієнти

  • Борошно житнє - 260 г.
  • Вода - 100 мл.
  • Сьомга - 400 г.
  • Сир фета - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Трави прованські - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці борошно, сіль, перець і прованські трави. Поступово додавати в борошняну суміш воду, при цьому постійно перемішуючи. Замісити тісто, скрутити в кулю, накрити зверху серветкою, залишити на 20 хвилин.

  • 02

    Рибу нарізати тонкими скибочками.

  • 03

    Відрізати від тіста невеликий шматок, розкачати його в коло, обсмажити на сухій сковороді з обох сторін.

  • 04

    Готові коржі з тіста змастити сиром, викласти зверху шматочки риби, скрутити в рулет, нарізати. Готові рулети скріпити.