Маффіни з ревеню
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Маффіни з ревеню

Стебла ревеню дуже корисні, і готувати з них можна не тільки компот і варення. Шеф-кухар Ілля Сьомін пропонує спекти ніжні маффіни з ревеню з хрусткою цукровою скоринкою. А щоб отримати максимум користі і задоволення від десерту, доповнити їх ароматним джемом з ревеню і полуниці. Ідеальний варіант для дружнього або сімейного чаювання, а також для підняття настрою та імунітету.

Інгредієнти

  • Ревінь - 400г
  • Масло вершкове - 225г
  • Молоко - 60г
  • Цукор - 245г
  • Борошно пшеничне - 350г
  • Розпушувач - 7г
  • Яйця - 2шт
  • Вершки 33% жирності - 150мл
  • Полуниця свіжоморожена - 200г
  • Цукрова пудра - 15г
  • Цукор ванільний - 15г

Етапи приготування

  • 01

    Приготуйте тісто: збийте масло (125г) з цукром (100г) , введіть яйця та додайте молоко і нарізаний невеличкими шматочками ревінь (200г), всипте борошно (250г), розпушувач.

  • 02

    Приготуйте штейзель: перетріть масло (100г) із борошном (100г), заздалегідь змішаним з цукром (85г).

  • 03

    Викладіть тісто у порційні формочки, присипте штрейзелем.Випікайте півгодини при 175 градусах.

  • 04

    Приготуйте джем для начинки: зробіть пюре із розмороженої полуниці, додайте цукор (60г) , додайте подрібнений рожевий перець, дайте закипіти та протримайте на вогні ще 5 хв, покладіть ревінь та ще трохи проваріть.

  • 05

    Дайте джему та маффінам вистигнути. Збийте вершки з цукровою пудрою, додавши ванільний цукор. Маффіни розріжте по горизонталі, на зрізі змастіть джемом.