Свій улюблений, перевірений рецепт м'ясного гуляшу, без сумніву, є у кожної господині. А ось рибний гуляш - для багатьох нова страва. Запропонований рибний гуляш - оригінальна, смачна страва, нескладна в приготуванні з цікавими інгредієнтами, що гармонійно поєднуються. У цьому рецепті пропонується використовувати філе білої риби. Білою рибою називають морську рибу з білим м'ясом. У філе білих риб високі смакові якості і досить щільна консистенція. Воно малокалорійне, поживне і, як філе будь-якої риби, корисне. Можна використовувати, наприклад, філе тріски або палтуса. Порада: уважно перевірте, щоб в рибному філе не було кісточок.
Поставити велику каструлю з товстим дном на вогонь, влити олію. Дрібно нарізати цибулю, перець нарізати тонкими смужками уздовж, подрібнити часник, нарізати фенхель маленькими шматочками. Всі ці овочі висипати в каструлю з розігрітою олією. Тушкувати 10 хвилин постійно помішуючи.
Влити вино, додати томатну пасту і подрібнені помідори, заправити спеціями. Довести до кипіння, зменшити вогонь, готувати протягом 15 хвилин без кришки.
Філе нарізати середніми шматочками, висипати в каструлю, тушкувати протягом 5 хвилин, після чого додати оливки, креветки, які попередньо необхідно очистити і заздалегідь відварити. Тушкувати ще 3 хвилини.