Рис з куркою і в'яленими помідорами може сьогодні стояти у вас на столі в якості вечері або обіду. Така повноцінна страва наситить ваш організм всіма необхідними мікроелементами і білками, які містяться в ній. До речі, рис - це найзначніша і важлива злакова культура у світі. Його походження і історія невідомі, але відомо, що довгий час рис був основною їжею для більш ніж половини жителів земної кулі. Можливо, він виник від дикої трави, що росте у підніжжя Східних Гімалаїв і в околицях Ірраваді і Меконгу. До речі, в Індії рис займає чверть всіх посівних площ. У південній та східній Індії рис - це основа щоденного раціону людей.
Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. Цукіні також нарізати дрібними кубиками.
Куряче філе відварити, остудити і порізати на середні шматочки.
Солодкий перець акуратно підсмажити над духовкою, поки не лопне і не потемніє шкурка, потім його обернути фольгою на 4 хвилини.
У глибокій сковороді розігріти оливкову олію. Висипати в неї порізану цибулю і кубики цукіні і обсмажити 3-4 хвилини.
Додати добре промитий і просушений рис і гарненько перемішати.
До в'ялених помідорів додати кілька зубчиків часнику, потертих на дрібну терку і перетерти їх в пасту.
У сковороду додати пасту з помідорів і зверху викласти перець, нарізаний на смужки.
Все це залити курячим бульйоном і готувати приблизно 10-15 хвилин.
Потім додати нарізане філе. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати відстоятися 5 хвилин.
Готову страву посипати нарізаними листями базиліка і подавати.