Рис із кокосом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 25 хв

Рис із кокосом

Такий простий і буденний гарнір як відварний рис насправді є вдалим полем для Ваших сміливих експериментів. А все завдяки унікальній здатності цієї крупи вбирати разом з рідиною запахи і аромати всіх інгредієнтів, з якими він готується. Поспішаємо запропонувати Вам тайський рецепт неперевершеного рису з кокосом і свіжим імбиром. Повірте, такий гарнір Ви вже точно не пробували. Із усіляких сортів рису ідеально підійде вишуканий тайський рис Жасмін. Він швидко насититься приємною солодкістю кокосового молока і свіжою ноткою пекучого імбиру. Якщо Вас надихнув цей рецепт, поспішіть здивувати рідних таким пікантним солодким гарніром. Ніжний смак рису відмінно доповнить будь-яку м'ясну страву.

Інгредієнти

  • Рис - 2 ст.
  • Кокосове молоко - 1 ст.
  • Імбир свіжий - 1 ст. л.
  • Кінза - 2 ст. л.
  • Вода - 2 ст.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Кокос тертий - 0,2 ст.

Етапи приготування

  • 01

    У друшляк насипте рис і добре промийте його під холодною водою.

  • 02

    Перекладіть рис в каструлю і залийте його водою.

  • 03

    Додайте кокосове молоко, сіль і свіжий імбир (тертий). Доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть до тих пір, поки рідина не випарується (10 хвилин).

  • 04

    Зніміть рис з плити і дайте йому постояти 5 хвилин.

  • 05

    Перемішайте рис виделкою і додайте до нього тертий кокос і свіжу кінзу. Перемішайте. Подавайте рис теплим.