Рис із яйцем по-китайськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Рис із яйцем по-китайськи

Як відомо, рис - головна страва та інгредієнт різних страв китайської кухні. В Китаї він вирощується по-особливому і готується також різноманітно. Ми пропонуємо вам зануритися в атмосферу китайської кухні і спробувати зробити рис з яйцем по-китайськи. Це дуже смачна і при цьому корисна та не калорійна страва. Адже рис дуже корисний для організму, до того ж і готується він не так, як ми звикли. У цій страві всі інгредієнти смажать на сковороді. Але при цьому, страва все одно не втрачає своїх корисних властивостей, а навпаки - всі інгредієнти насичують її своїми вітамінами і мінералами. Дуже швидка і смачна страва для сімейної різноманітної вечері.

Інгредієнти

  • Довгозерний рис - 200 г.
  • Яйца - 5 шт.
  • Зелений горошок - 70 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Соус соєвий - 50 г.
  • Куряче м'ясо - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти велику сковороду з 1 ст. л. масла, покласти в неї рис і смажити, помішувати так, щоб кожна крупинка покривалася маслом. Посолити та полити соєвим соусом за смаком.

  • 02

    Відсунути рис на одну сторону, на іншу розбити яйця, посолити і смажити, постійно розмішувати, поки яйця не схопляться і не перетворяться на невеликі шматочки.

  • 03

    На наступному етапі змішати яйця з рисом, додати попередньо підготовлений горошок і нарізати кубиками курятину, смажити ще 3 хвилини. В кінці додати зелень та цибулю і перемішати. Зняти з вогню та насипати в глибоку миску.