Зараз дуже широкого поширення набула така страва японської кухні, як суші. Приготувати її в домашніх умовах звичайно ж не складно, особливо якщо знати як правильно це робити. До речі, весь успіх смаку суші залежить від якості звареного рису. Якщо ви не знаєте як правильно готувати рис для суші, ми вам у цьому допоможемо. Отже, рис будемо варити в мультиварці. По-перше, такий рис буде володіти всіма закладеними йому смаковими якостями. Оскільки продукти, зварені в мультиварці зберігають всі корисні властивості, у тому числі і вітаміни. По-друге, смак самого рису виходить через це ще прекраснішим. Тому сьогодні ми вам рекомендуємо оцінити наш спосіб приготування рису для суші в мультиварці.
Промити ретельно рис в холодній воді. Рекомендується замочити спеціальний рис для суші на 20-30 хвилин, а якщо простий круглозернистий, то краще не замочувати.
Помістити крупу в чашу мультиварки і влити потрібну кількість холодної води.
Встановити автоматичний режим «рис» або «гречка» або спочатку включити режим «випічка» на 10 хвилин, а потім продовжувати приготування в режимі "тушкування" 20 хвилин. Кришку мультиварки не відкривати.
Поки вариться рис, підготувати соус з рисового оцту, соєвого соусу і цукру. Перемішати інгредієнти і трохи нагріти, наприклад, в мікрохвильовій печі. У готовий рис влити соус і перемішати. Рис для суші готовий до використання.