Рис із креветками, овочами та омлетом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Рис із креветками, овочами та омлетом

Рис із креветками, овочами і омлетом - страва китайської кухні. Треба відзначити, що рис досить гармонійно поєднується з морепродуктами. Заморожена овочева суміш забезпечить страві яскраву колірну гамму, а шматочки омлету додадуть їй ніжності. Крім усього іншого всі інгредієнти страви дуже корисні для здоров'я. І кілька порад по процесу приготування. Переважно використовувати рис не свіжозварений, а зварений попередньо, що до того ж встиг "відпочити" в холодильнику протягом 3-4 годин. Грудки рису (якщо такі є) потрібно гарненько розбити руками і прогріти рис разом із овочами.

Інгредієнти

  • Рис - 500 г.
  • Суміш овочева заморожена - 250 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Креветки королівські очищені - 16 шт.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Олія рослинна - 120 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Яйця збити. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, вилити яйця, приготувати омлет. Після чого, перекласти на тарілку і нарізати шматочками.

  • 02

    Додати трохи олії на ту ж сковороду, викласти в неї подрібнений часник, додати креветки, на сильному вогні обсмажити. Креветки повинні стати рожевими. Після чого, перекласти на тарілку.

  • 03

    Долити рослинну олію на сковороду, висипати овочі, обсмажити. Додати до овочів рис, який необхідно попередньо відварити і залишити на 3-4 години в холодильнику.

  • 04

    При подачі викласти на тарілку рис з овочами, додати шматочки омлету і креветки, перемішати. При бажанні можна подавати з соєвим соусом.