Рис із м'ясом у горщику по-перуанськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Рис із м'ясом у горщику по-перуанськи

Страви в горщиках користуються досить заслуженою популярністю. Цей зручний спосіб приготування має багато переваг. Участь господині в процесі приготування зводиться до мінімуму. Господиня в цей час може переключитися на приготування чого-небудь іншого. У стравах із горщиків менше жирів, а продукти повністю зберігають смак і аромат. В результаті приготування виходять смачні, соковиті і апетитні страви. До столу їх можна подавати в тому ж посуді, в якому вони готувалися. У процесі приготування рису з м'ясом у горщику по-перуанськи телятину можна замінити свининою, замість печериць використовувати білі гриби, а маргарин замінити рослинним маслом.

Інгредієнти

  • Телятина - 400 г.
  • Капуста білокачанна - 500 г.
  • Рис - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Перець болгарський - 2 шт.
  • Печериці - 200 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Перець червоний мелений - 1 ч. л.
  • Маргарин - 2 ст. л.
  • Бульйон м'ясний - 1 л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати кубиками, цибулю подрібнити. Розігріти сковороду з маргарином, викласти на сковороду м'ясо з цибулею, обсмажити.

  • 02

    Капусту нашаткувати, перець нарізати кільцями, гриби нарізати. Додати в сковороду до м'яса овочі, злегка обсмажити.

  • 03

    Викласти в горщики суміш із сковороди, залити бульйоном, поставити в духовку на 20-30 хвилин.

  • 04

    Попередньо, відварити рис до напівготовності, додати рис в горщики, повернути в духовку на 10 хвилин.