Рис із тертим кокосом
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Рис із тертим кокосом

Одним із основних інгредієнтів запропонованого рецепта є тертий кокос. М'якоть кокоса містить цілий ряд корисних для людського організму речовин, має здатність поліпшувати травлення і зір, підвищувати імунітет, відновлювати сили, перешкоджати виникненню серцево-судинних і онкологічних захворювань. Крім того, широко відомі протизапальна та антимікробна дії кокоса. Недарма жителі тропічних країн називають кокос "подарунком з небес". Із додаванням кокоса можна приготувати смачні, оригінальні страви, які, до того ж, дуже поживні. Рис із тертим кокосом - одна з таких страв.

Інгредієнти

  • Рис Басматі - 200 г.
  • Вода - 400 мл.
  • Тертий кокос - 100 г.
  • Родзинки - 2 ст. л.
  • Кориця - 1 паличка
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Обсмажити кокос в олії протягом 1 хвилини на маленькому вогні. Додати кунжут, гвоздику і підсмажити все разом до золотистого кольору кокоса.

  • 02

    У киплячу воду кинути рис і додати корицю, кокос, родзинки і сіль. Накрити кришкою і варити до готовності.

  • 03

    Коли рис буде готовий, дати йому 5 хвилин постояти під кришкою.