Рисова запіканка з морквою, яблуками та родзинками
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Рисова запіканка з морквою, яблуками та родзинками

Запіканки, якими годували нас в далекому дитинстві, були куди більш корисніше більшості тих страв, що ми їмо сьогодні. Давайте згадаємо класичний рецепт, трохи вдосконалимо його і подбаємо про себе і, звичайно, про малюків, якщо вони є у вашій родині. Їм така смакота точно сподобається! До речі, при бажанні до запеканочки можна подати сметану, збиту з цукром, або заварний крем - буде особливо смачно і святково. Впевнені, що цей дієтичний рецепт обов'язково "приживеться" у вашій родині.

Інгредієнти

  • Молоко - 2,5 склянки
  • Рис - 1 склянка
  • Вершкове масло - 100 г + ще трохи для змазування форми
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 1/3 склянки
  • Морква - 2 шт.
  • Яблука - 2 шт.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Родзинки - 100 г
  • Мелена кориця - 2 ч.л
  • Сіль - дрібка

Етапи приготування

  • 01

    Родзинки промийте і замочіть в теплій воді.

  • 02

    Духовку нагрійте до 180°C.

  • 03

    У каструльку влийте молоко і доведіть його до кипіння. Як тільки молоко закипить, всипте рис, трохи посоліть і варіть, помішуючи, на повільному вогні близько 20 хвилин до отримання густої каші.

  • 04

    Потім зніміть каструлю з вогню, дайте рису злегка охолонути і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідності.

  • 05

    Моркву натріть на середній терці.

  • 06

    Яблука очистіть, видаліть сердцевинки і наріжте їх дрібними кубиками. Посипте корицею і перемішайте.

  • 07

    Жовтки відокремте від білків. Покладіть білки на холод.

  • 08

    Жовтки збийте з цукром і ванільним цукром, з'єднайте з рисом і перемішайте.

  • 09

    Туди ж додайте моркву, яблука і набубнявілі родзинки, все добре перемішайте.

  • 10

    Білки збийте з дрібкою солі до стійкої піни. Акуратно з'єднайте їх з рисової сумішшю, обережно перемішайте.

  • 11

    Отриману масу викладіть у змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером форму, розрівняйте.

  • 12

    Випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Готову запіканку остудіть і розріжте на порції.