Запіканки, якими годували нас в далекому дитинстві, були куди більш корисніше більшості тих страв, що ми їмо сьогодні. Давайте згадаємо класичний рецепт, трохи вдосконалимо його і подбаємо про себе і, звичайно, про малюків, якщо вони є у вашій родині. Їм така смакота точно сподобається! До речі, при бажанні до запеканочки можна подати сметану, збиту з цукром, або заварний крем - буде особливо смачно і святково. Впевнені, що цей дієтичний рецепт обов'язково "приживеться" у вашій родині.
Родзинки промийте і замочіть в теплій воді.
Духовку нагрійте до 180°C.
У каструльку влийте молоко і доведіть його до кипіння. Як тільки молоко закипить, всипте рис, трохи посоліть і варіть, помішуючи, на повільному вогні близько 20 хвилин до отримання густої каші.
Потім зніміть каструлю з вогню, дайте рису злегка охолонути і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідності.
Моркву натріть на середній терці.
Яблука очистіть, видаліть сердцевинки і наріжте їх дрібними кубиками. Посипте корицею і перемішайте.
Жовтки відокремте від білків. Покладіть білки на холод.
Жовтки збийте з цукром і ванільним цукром, з'єднайте з рисом і перемішайте.
Туди ж додайте моркву, яблука і набубнявілі родзинки, все добре перемішайте.
Білки збийте з дрібкою солі до стійкої піни. Акуратно з'єднайте їх з рисової сумішшю, обережно перемішайте.
Отриману масу викладіть у змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером форму, розрівняйте.
Випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Готову запіканку остудіть і розріжте на порції.