Рисова локшина по-тайськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Рисова локшина по-тайськи

Пропонуємо Вам приготувати традиційну тайську страву - рисову локшину по-тайськи. У цієї тайської страви безліч варіантів. Рисова локшина, яка є основним інгредієнтом цієї страви, не містить глютен, дуже легко засвоюється, в ній мінімум жиру. Китайську рисову локшину відварюють згідно інструкції на упаковці. Як доповнення до рису в цьому рецепті використовують печериці, креветки, авокадо і варене куряче м'ясо. На останньому етапі приготування у страву додають два соуси: звичний соєвий і пікантний устричний. Родзинка рисової локшини по-тайськи в тому, що в ній присутні різні смаки: гострий, кислий, солоний і солодкий.

Інгредієнти

  • Рисова лапша - 300 г.
  • Авокадо - 1 шт.
  • Заморожені креветки - 80 г.
  • Куряче м'ясо варене - 150 г.
  • Печериці - 80 г.
  • Соняшникова олія - 4 ст. л.
  • Свіжа кінза - 6 гілочок
  • Cоєвий соус - 2 ст. л.
  • Устричний соус - 1 ст. л.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Часник - 2 зубчика
  • Мелений імбир - на кінчику ножа
  • Цукор - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Локшину зварити в підсоленій воді. Під час варіння додати 1 ст. л. соняшникової олії.

  • 02

    Гриби порізати пластинками і обсмажити на соняшниковій олії (1 ст. л.). Посолити.

  • 03

    Креветки обдати окропом, очистити. Курку, креветки і авокадо нарізати шматочками однакової величини. Кінзу дрібно порізати, часник очистити і пропустити через прес. Змішати часник, кінзу, соуси, додати лимонний сік, цукор, мелений імбир і олію (2 ст. л.).

  • 04

    Локшину відкинути на друшляк і викласти у велику ємність.

  • 05

    Додати в локшину гриби, креветки, авокадо і куряче м'ясо, заправити все соусом, акуратно розмішати. Локшину викласти на тарілку і негайно подати.