Рисовий суп із мідіями
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Рисовий суп із мідіями

1966 оголошується Міжнародним роком рису. Така увага до рису не випадкова. Ця найдавніша сільськогосподарська культура земної кулі займає за площею посівів друге місце, а по валовому збору зерна - перше місце у світі. Рис містить в собі багато вітамінів групи В, вітаміни Е і РР, і різні необхідні людському організму мінерали, такі як марганець, калій, фосфор, кальцій, залізо, магній, мідь, селен і цинк. У рисі є білок - від 4 до 7 грамів білка на сто грам сирого рису. А крім того, у рисі містяться складні вуглеводи. Вони скупчуються в м'язах людин , і вивільняють енергію саме тод , коли вона потрібна. Суп з рису і мідій якомога краще підживлять ваш організм зсередини.

Інгредієнти

  • Мідії - 500 г.
  • Рис (довгозернистий) - 1/3 ст.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Бадьян - 1/2 ч. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Вода - 1/2 ст.
  • Перець - за смаом

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати овочі: цибулю дрібними кубиками, моркву - натерти, помідори порізати кубиками.

  • 02

    У сотейнику на вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Додати моркву і помідори. Додати рис і обсмажити ще хвилину.

  • 03

    Всипати бадьян, перемішати і залити водою або бульйоном (овочевим).

  • 04

    В іншій каструльці - мідії залити водою (зовсім небагато - 1/2 склянки), додати у воду лимонний сік, накрити кришкою і дати закипіти. Варити 2-3 хвилини, поки мідії не розкриються.

  • 05

    Акуратно злити сік з мідії в каструлю, де вони варилися. Стулки відірвати і викинути (або залишити для прикраси).

  • 06

    Коли рис буде готовий, перелити сік мідії до рису з овочами, а також додати самі мідії. Варити ще 2 хвилини.