Різото з червоним вином
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Різото з червоним вином

Різото - це традиційна страва італійської національної кухні, головним інгредієнтом якої є рис. Дуже важливо правильно вибрати сорт рису, найбільш підходящий для різото. Від цього багато в чому залежить, якою вийде Ваша страва. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Насправді варіантів різото багато. У цієї страви немає точно визначеного переліку інгредієнтів і їх співвідношення. Головне - це спосіб приготування рису. Запропонований рецепт - один із найбільш простих варіантів різото. Порада: дуже важливо додавати бульйон порціями. Наступну порцію бульйону додають в той момент, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 1,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Рис - 230 г.
  • Вино червоне сухе - 6,5 ст. л.
  • Бульйон курячий - 800 мл.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Сир пармезан - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Поставити на вогонь сковороду, налити оливкову олію, розігріти, висипати на сковороду дрібно нарізану цибулю, обсмажувати протягом 8-10 хвилин.

  • 02

    Всипати рис до цибулі в сковороду, перемішати дерев'яною ложкою. Обсмажувати протягом декількох хвилин.

  • 03

    Бульйон налити в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння. Влити вино в рис на сковороді, після вливати поступово бульйон. Постійно помішуючи, готувати до випаровування рідини. Додаючи потроху бульйон, готувати до м'якості рису.

  • 04

    Зняти сковороду з вогню, додати в рис вершкове масло і пармезан.