Різото із сьомгою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 25 хв

Різото із сьомгою

Різото із сьомгою - один із нескладних в приготуванні варіантів різото. Оскільки головний інгредієнт цього чудового блюда - рис, дуже важливо вибрати "правильний", найбільш підходящий для різото рис. Вимоги такі: рис повинен бути дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Правильно вибрали сорт рису - півсправи зроблено. Тепер ще раз уважно прочитайте рецепт. У ньому описується спосіб приготування рису, бо готуєте Ви не просто рис з сьомгою, а різото. Найголовніше - додавати в рис бульйон (в даному випадку овочевий) порціями, поступово, помішуючи. Наступну порцію бульйону додають в той момент, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію. Швидко і смачно!

Інгредієнти

  • Сьомга - 150 г.
  • Рис - 200 г.
  • Цибуля-шалот - 50 г.
  • Сир пармезан - 50 г.
  • Масло вершкове - 30 г.
  • Кріп - 5 г.
  • Лимони - 40 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Бульйон овочевий - 650 мл.
  • Вино біле сухе - 70 мл.
  • Олія оливкова - 15 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю з часником очистити і дрібно нарізати. Сир пармезан натерти. Довести до кипіння овочевий бульйон.

  • 02

    Розігріти в глибокій сковороді оливкову олію і третину вершкового масла, обсмажувати цибулю на середньому вогні 1 хвилину, всипати часник і готувати ще 10 секунд, додати рис. Помішуючи обсмажити протягом 1 хвилини.

  • 03

    Влити в сковороду вино, воно повинно випаруватися, влити бульйон так, щоб він був на одному рівні з рисом, тушкувати протягом 18 хвилин, при цьому постійно помішуючи і додаючи бульйон у міру його випарювання.

  • 04

    Вичавити лимонний сік, подрібнити кріп, рибу нарізати невеликими смужками. Натерти сіллю і перцем шматочки риби, скропити лимонним соком.

  • 05

    Додати в сковороду вершкове масло, перемішати, посолити за смаком, додати тертий пармезан.

  • 06

    Додати в різото рибу, перемішати. Тушкувати протягом 30 секунд. При подачі розкласти різото по тарілках, присипати кропом і тертим пармезаном.

Товар додано до кошику