Різото з гарбузом і ковбасками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Різото з гарбузом і ковбасками

Варіантів різото існує безліч. Різото - це популярна італійська страва, головним інгредієнтом якої є рис. Тому дуже важливо правильно вибрати сорт рису для цієї страви. Довгозернистий рис не підійде. Рис повинен бути дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. У якості "наповнювачів" у запропонованому рецепті використовуються м'якоть гарбуза, гриби і свинні ковбаски. Різото має здатність підкреслювати смак будь-яких інгредієнтів, з яких його готують. Якщо готувати різото за всіма правилами, виходить смачна, ароматна страва кремової консистенції.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 15 г.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Ковбаски свинячі - 2 ковбаски
  • Рис - 300 г.
  • Гарбуз - 200 г.
  • Бульйон курячий - 600 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сир пармезан - 100 г.
  • Печериці - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду, покласти вершкове масло, розтопити, влити оливкову олію. Часник з цибулею очистити і дрібно нарізати, додати в сковороду, обсмажити.

  • 02

    Всипати рис до цибулі і часнику на сковороді, тушкувати, помішуючи, 1 хвилину. М'якоть гарбуза нарізати маленькими кубиками, а гриби - скибочками. Додати гриби з гарбузом на сковороду до рису.

  • 03

    Влити в сковороду половину гарячого бульйону, тушкувати, поки рідина не вбереться в рис, після чого влити другу половину бульйону, на повільному вогні тушкувати, рідина знову повинна ввібратися в рис.

  • 04

    Додати в сковороду тертий пармезан, посолити і поперчити за смаком, додати також подрібнені і попередньо обсмажені ковбаски. Подавати відразу ж.