Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Полунично-імбирний пунш
Полунично-імбирний пунш

Полунично-імбирний пунш

Пунш - це назва різних коктейлів, в першу чергу алкогольних, що зазвичай містять фрукти або фруктовий сік. Історія пуншу дуже цікава. Пунш вперше з'явився в Індії. Назва походить від хіндійского слова "Панч", що означає «п'ять». Це був гарячий напій з п'яти компонентів: рому, лимонного соку, цукру, гарячої води і чаю. У сімнадцятому столітті англійські моряки вперше привезли пунш до Англії, і звідси він поширився по всій Європі, а потім по всьому світу. З часом варіантів приготування пуншу стало велика кількість. Сьогодні ми вам представляємо рецепт відмінного полунично-імбирного пуншу. Такий пунш подають холодним, прикрашають полуницею і додають корицю за смаком.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Полуниця — 350 г.
  2. 2. Сок лайму — 3 ст. л.
  3. 3. Горілка — 1, 5 ст.
  4. 4. Газована вода (будь-яка, не солона) — 700 мл.
  5. 5. Імбир — 10 г.
  6. 6. Цукор — 0, 3 ст.
  7. 7. Кориця — за смаком

Етапи готування

  1. Для початку потрібно приготувати полунично-імбирний сироп. Для цього потрібно помити і порізати полуницю. Корінь імбиру натерти на тертці. Помістити 1/2 склянки полуниці, імбир, цукор і третину склянки води в невелику каструльку і поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім зменшити вогонь і готувати, періодично помішуючи, поки полуниця не розм'якшиться.

  2. Потім необхідно дати охолонути сиропу, далі його потрібно процідити.

  3. Нарізати полуницю, імбир, що залишилися, і додати лаймовий сік у банку. Подавити продукти зворотньою стороною дерев'яної ложки або лопатки.

  4. Потім влити горілку і сироп. Потрібно дати пуншу настоятися в холодильнику близько години. Потім пропустити напій через сито в чашу для пуншу. Додати мінеральної води, кілька шматочків полуниці і лайму. Корицю - за смаком.