Пунш - це назва різних коктейлів, в першу чергу алкогольних, що зазвичай містять фрукти або фруктовий сік. Історія пуншу дуже цікава. Пунш вперше з'явився в Індії. Назва походить від хіндійского слова "Панч", що означає «п'ять». Це був гарячий напій з п'яти компонентів: рому, лимонного соку, цукру, гарячої води і чаю. У сімнадцятому столітті англійські моряки вперше привезли пунш до Англії, і звідси він поширився по всій Європі, а потім по всьому світу. З часом варіантів приготування пуншу стало велика кількість. Сьогодні ми вам представляємо рецепт відмінного полунично-імбирного пуншу. Такий пунш подають холодним, прикрашають полуницею і додають корицю за смаком.
Для початку потрібно приготувати полунично-імбирний сироп. Для цього потрібно помити і порізати полуницю. Корінь імбиру натерти на тертці. Помістити 1/2 склянки полуниці, імбир, цукор і третину склянки води в невелику каструльку і поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім зменшити вогонь і готувати, періодично помішуючи, поки полуниця не розм'якшиться.
Потім необхідно дати охолонути сиропу, далі його потрібно процідити.
Нарізати полуницю, імбир, що залишилися, і додати лаймовий сік у банку. Подавити продукти зворотньою стороною дерев'яної ложки або лопатки.
Потім влити горілку і сироп. Потрібно дати пуншу настоятися в холодильнику близько години. Потім пропустити напій через сито в чашу для пуншу. Додати мінеральної води, кілька шматочків полуниці і лайму. Корицю - за смаком.