(044) 392-8552
Полунично-імбирний пунш
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Полунично-імбирний пунш

Пунш - це назва різних коктейлів, в першу чергу алкогольних, що зазвичай містять фрукти або фруктовий сік. Історія пуншу дуже цікава. Пунш вперше з'явився в Індії. Назва походить від хіндійского слова "Панч", що означає «п'ять». Це був гарячий напій з п'яти компонентів: рому, лимонного соку, цукру, гарячої води і чаю. У сімнадцятому столітті англійські моряки вперше привезли пунш до Англії, і звідси він поширився по всій Європі, а потім по всьому світу. З часом варіантів приготування пуншу стало велика кількість. Сьогодні ми вам представляємо рецепт відмінного полунично-імбирного пуншу. Такий пунш подають холодним, прикрашають полуницею і додають корицю за смаком.

Інгредієнти

  • Полуниця - 350 г.
  • Сок лайму - 3 ст. л.
  • Горілка - 1, 5 ст.
  • Газована вода (будь-яка, не солона) - 700 мл.
  • Імбир - 10 г.
  • Цукор - 0, 3 ст.
  • Кориця - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для початку потрібно приготувати полунично-імбирний сироп. Для цього потрібно помити і порізати полуницю. Корінь імбиру натерти на тертці. Помістити 1/2 склянки полуниці, імбир, цукор і третину склянки води в невелику каструльку і поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім зменшити вогонь і готувати, періодично помішуючи, поки полуниця не розм'якшиться.

  • 02

    Потім необхідно дати охолонути сиропу, далі його потрібно процідити.

  • 03

    Нарізати полуницю, імбир, що залишилися, і додати лаймовий сік у банку. Подавити продукти зворотньою стороною дерев'яної ложки або лопатки.

  • 04

    Потім влити горілку і сироп. Потрібно дати пуншу настоятися в холодильнику близько години. Потім пропустити напій через сито в чашу для пуншу. Додати мінеральної води, кілька шматочків полуниці і лайму. Корицю - за смаком.

Товар додано до кошику