Печеня чучвара (з пельменями)
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Печеня чучвара (з пельменями)

Чучвара - це страва узбецької кухні. Являє собою пельмені. Але це не зовсім наші пельмені. У печеню чучвара до пельменів додається картопля, цибуля і помідори і все це тушкується. Страва дуже ситна, так як тут є і тісто, і фарш, і картопля. Тому ми б рекомендували її вживати на обід. Смак страви виходить розкішним і незвичайним. Пряний аромат страви буде витати на вашій кухні і зізве на обід всіх мешканців помешкання. Тому найголовніше побільше приготувати такої страви. Якщо пельмені вже наліплені, то страва готується не так вже й довго. В Узбекистані печеню чучвара подають зі столовим оцтом, прикрашають дрібно нарізаною зеленню. А також використовують соуси з помідорів, паприки і гострого стручкового перцю.

Інгредієнти

  • Картопля - 7 шт.
  • Пельмені - 0,5 кг.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вода - 200 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистити, нарізати скибочками. Смажити 20 хвилин в соняшниковій олії.

  • 02

    Цибулю очистити, нарізати півкільцями, обсмажити. Помідори очистити від шкірки, нарізати часточками. Смажити з цибулею ще 2 хвилини.

  • 03

    У казан покласти картоплю, зверху цибулю з помідорами, а на них викласти пельмені. Посипати перцем, сіллю, петрушкою. Залити 200 мл. води, тушкувати 45 хвилин.