Якщо ви великий поціновувач картоплі смаженої, тушкованої, вареної, товченої, але ви б хотіли якось урізноманітнити цю одноманітність, а у вашому холодильнику нічого крім картоплі, лимона і баночки оливок немає, то можете сміливо готувати страву "смажена картопля із оливками та лимоном по-марокканськи". Для цієї страви не потрібно особливої майстерності. Його може приготувати будь-яка людина, навіть та, яка ненавидить куховарити. Адже все в цьому рецепті дуже просто. До того ж страву не потрібно нічим доповнювати, адже сама по собі страва може бути повноцінним обідом, сніданком або вечерею, а її приготування не забере у вас багато часу.
Із оливок видалити кісточки і дрібно їх нарізати. Картоплю помити, нарізати скибочками. Лимон помити, видавити сік, а цедру натерти на дрібній тертці.
Змішати в мисці олію, лимонний сік, цедру, оливки, сіль і спеції. Додати картоплю, добре перемішати і викласти на розігріту сковороду. Обсмажити з усіх боків, потім додати воду і тушкувати близько 12-15 хвилин на невеликому вогні.