Смажена картопля із оливками та лимоном по-марокканськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Смажена картопля із оливками та лимоном по-марокканськи

Якщо ви великий поціновувач картоплі смаженої, тушкованої, вареної, товченої, але ви б хотіли якось урізноманітнити цю одноманітність, а у вашому холодильнику нічого крім картоплі, лимона і баночки оливок немає, то можете сміливо готувати страву "смажена картопля із оливками та лимоном по-марокканськи". Для цієї страви не потрібно особливої ​​майстерності. Його може приготувати будь-яка людина, навіть та, яка ненавидить куховарити. Адже все в цьому рецепті дуже просто. До того ж страву не потрібно нічим доповнювати, адже сама по собі страва може бути повноцінним обідом, сніданком або вечерею, а її приготування не забере у вас багато часу.

Інгредієнти

  • Оливки - 50 г.
  • Картопля - 450 г.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Лимон - 1 шт.
  • Кумин - 5 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Петрушка - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Із оливок видалити кісточки і дрібно їх нарізати. Картоплю помити, нарізати скибочками. Лимон помити, видавити сік, а цедру натерти на дрібній тертці.

  • 02

    Змішати в мисці олію, лимонний сік, цедру, оливки, сіль і спеції. Додати картоплю, добре перемішати і викласти на розігріту сковороду. Обсмажити з усіх боків, потім додати воду і тушкувати близько 12-15 хвилин на невеликому вогні.