Рол із сьомгою та креветками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Рол із сьомгою та креветками

Традиційна страва японської кухні – роли – стрімко увірвалася в наше сучасне життя і стала користуватися шаленою популярністю далеко за межами батьківщини. І не дивно: завдяки своєму складу і особливій технології приготування ця новомодна закуска донині залишається однією з найбільш корисних і дієтичних у світі. Щоб насолодитися вишуканим смаком суші, зовсім не обов'язково направлятися в ресторан або замовляти доставку додому. Відчуйте себе в ролі справжнього японського сушиста і самостійно приготуйте цей кулінарний шедевр. А наш рецепт Вам у цьому допоможе. Пікантний рол із сьомгою та креветками, келих червоного вина, весела компанія друзів – і приємний вечір вдався.

Інгредієнти

  • Рис готовий - 240 г
  • Королівські креветки - 16 шт.
  • Васабі - 20 г
  • Норі - 6 шт.
  • Лосось - 100 г
  • Рисовий оцет - 10 мл
  • Сир пармезан - 100 г
  • Сыр плавленный - 100

Етапи приготування

  • 01

    Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  • 02

    Відваріть креветки протягом 4 хвилин в підсоленій воді.

  • 03

    Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 1 см без рису.

  • 04

    Завчасно натертий сир «Пармезан» рівномірно розподіліть зверху.

  • 05

    Переверніть лист норі, щоб рис опинився внизу, можете нанести трохи васабі по середині. Візьміть квадратні сирні шматочки і покладіть по поверхні заготовки.

  • 06

    Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  • 07

    Розташуйте сьомгу уздовж листа норі.

  • 08

    Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка. Деяким зручніше це робити в харчовій плівці: сир краще пристане зовні, і нарізати потім рол легше.

  • 09

    Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.