Роли шиітаке
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 30 хв

Роли шиітаке

Якщо ви сьогодні захотіли суші, але вегетаріанські, тобто без ікри і риби, то сміливо можете готувати суші шиітаке. Вони також відмінно впишуться на ваш сьогоднішній вечірній стіл, якщо, наприклад, ви дотримуєтеся посту. Отже, вам не буде потрібно в цій страві риба, але зате вам потрібні будуть гриби шиїтаке. Незважаючи на відсутність в суші риби, страва принесе для вашого організму чимало користі. Так як шиітаке - це дуже корисні гриби і можуть вживатися не тільки в їжу, але і в якості ліків від хвороб верхніх дихальних шляхів, хвороб печінки, знемоги і слабкості, а також для підвищення життєвої сили. Роли шиітаке наситять ваш організм необхідними корисними речовинами і стануть справжнім сюрпризом для ваших близьких.

Інгредієнти

  • Рис круглозернистий - 300 г.
  • Оцет рисовий - 2 ч. л.
  • Водорості норі - 4 шт.
  • Соус соєвий - 3 ст. л.
  • Вода - 350 мл.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Сіїтаке сушені - 30 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Маринований імбир - 30 г.
  • Васабі - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування ролів взяти рис, листи норі, сушені гриби сіїтаке, соєвий соус.

  • 02

    Сіїтаке залити окропом і залишити настоюватися 1 годину.

  • 03

    Потім воду злити, залити гриби новою водою і варити 1 годину на повільному вогні після закипання.

  • 04

    Гриби остудити, зрізати ніжки, а шляпки нарізати соломкою.

  • 05

    Розігріти 2-3 столові ложки соєвого соусу і обсмажити гриби 2-3 хвилини, додати за смаком чорного меленого перцю і постійно помішувати.

  • 06

    Промитий під проточною водою рис, залити 350 мл. холодної води, довести до кипіння на великому вогні, потім накрити кришкою і варити 12 хвилин.

  • 07

    Після того як рис зварився, дати йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

  • 08

    Приготувати заправку для рису: з'єднати по 2 чайні ложки рисового оцету, теплої води та цукру. Все добре перемішати, до розчинення цукру.

  • 09

    У готовий гарячий рис влити заправку, добре все перемішати і остудити.

  • 10

    Листи норі розрізати навпіл. Розподілити рис на половині норі рівномірним шаром товщиною приблизно 1 см.

  • 11

    Потім викласти порізані сіїтаке.

  • 12

    Акуратно і максимально щільно загорнути рулет. На виході із зазначеної кількості виходить 7-8 ролів.

  • 13

    Готові роли залишити полежати швом вниз протягом 5 хвилин.

  • 14

    Кожен рол розрізати на 6 рівних частин. Подавати роли з соєвим соусом, маринованим імбирем і васабі.