Решті - це швейцарська національна страва. Виготовляють її з тертої картоплі. Вона чимось нагадує картопляні оладки або деруни. Історично вперше їх почали робити селяни на сніданок в одній із частин Швейцарії. Сьогодні вона популярна по всій країні, подають решті не тільки до сніданку і люди різних верств населення. Цікавий факт, що назва цієї страви дала ім'я швейцарському політичному терміну, який описує різницю між фракомовною і німецькомовною частиною країни. Часто решті подають не просто сухим млинцем, а з начинкою. У нашому рецепті це гриби. Останні роблять страву ще більш ситною. Тому вони цілком підходять як повноцінна страва.
Розігріти духовку до 200°C. Очистити картоплю і натерти на крупній тертці. Залити водою на 5 хвилин.
Картоплю вийняти, віджати. Дрібно нарізати цибулю-порей і чебрець. Змішати з картоплею. Додати сіль, перець, перемішати.
Розігріти вершкове і оливкове масло. Викласти картопляну суміш і смажити 5 хвилин. Перенести сковороду в духовку. Готувати 15 хвилин.
Очистити і нарізати гриби. Обсмажити у вершковому маслі 5 хвилин. Влити бульйон. Тушкувати 3 хвилини.
Дістати картоплю, в середину викласти сир шматочками і гриби.