Картопляні решті з грибами
Кількість порцій - 5
Час приготування - 45 хв

Картопляні решті з грибами

Решті - це швейцарська національна страва. Виготовляють її з тертої картоплі. Вона чимось нагадує картопляні оладки або деруни. Історично вперше їх почали робити селяни на сніданок в одній із частин Швейцарії. Сьогодні вона популярна по всій країні, подають решті не тільки до сніданку і люди різних верств населення. Цікавий факт, що назва цієї страви дала ім'я швейцарському політичному терміну, який описує різницю між фракомовною і німецькомовною частиною країни. Часто решті подають не просто сухим млинцем, а з начинкою. У нашому рецепті це гриби. Останні роблять страву ще більш ситною. Тому вони цілком підходять як повноцінна страва.

Інгредієнти

  • Картопля - 500 г.
  • Цибуля-порей - 1 шт.
  • Чебрець свіжий - 1 ч. л.
  • Гриби - 120 г.
  • Бульйон курячий - 250 мл.
  • Сир твердий - 60 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Масло вершкове - за смаком
  • Олія оливкова - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°C. Очистити картоплю і натерти на крупній тертці. Залити водою на 5 хвилин.

  • 02

    Картоплю вийняти, віджати. Дрібно нарізати цибулю-порей і чебрець. Змішати з картоплею. Додати сіль, перець, перемішати.

  • 03

    Розігріти вершкове і оливкове масло. Викласти картопляну суміш і смажити 5 хвилин. Перенести сковороду в духовку. Готувати 15 хвилин.

  • 04

    Очистити і нарізати гриби. Обсмажити у вершковому маслі 5 хвилин. Влити бульйон. Тушкувати 3 хвилини.

  • 05

    Дістати картоплю, в середину викласти сир шматочками і гриби.