Царське грушеве варення
Кількість порцій - 10
Час приготування - 25 хв

Царське грушеве варення

Назва цього смачного варення говорить сама за себе, царське... Воно наповнить ваші зимові вечори, колоритним запахом літа та приємними спогадами про нього. В колі друзів та рідних смакуючи цей барвистий та духмяний фрукт не забувайте і про його не лише відмінні смакові якості, а й про його корисні властивості. Ви скажите, що ж може бути корисного в такому простому і поширеному плодові, в тому ж самому яблуці вітамінів набагато більше, але ж ні! Груша – це засіб від багатьох недуг, таких як кашель, застуда та ряду інших. Тому не гребуйте її споживанням як в теплу пору року, так і взимку, адже варення з неї надзвичайно корисне для здоров'я.

Інгредієнти

  • Груші - 1 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Лимон - 1 шт.
  • Вода - 200 мл

Етапи приготування

  • 01

    Груші помити, очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати великими часточками. Лимони вимити, нарізати часточками або шматочками, видалити зерна. Нарізані лимони залити окропом і варити близько 3 хвилин.

  • 02

    До води, в якій варилися лимони, додати цукор і зварити сироп. Киплячим сиропом залити груші і лимони, залишити їх на годину. Поставити каструлю з фруктами на повільний вогонь і варити, знімаючи піну.

  • 03

    Варити варення до прозорості грушевих скибочок. Дати варенню трохи охолонути і розлити в стерильні банки. Закрити кришками і зберігати в прохолодному місці.