Рулет із яловичини з морквою
Кількість порцій - 10
Час приготування - 2 г

Рулет із яловичини з морквою

Рулети бувають не лише солодкими, але і м'ясними. Пропонуємо приготувати рулет із яловичини і моркви. Важливо те, що використовувати необхідно тільки безкісткову яловичину і, бажано, свіжу. Закуска на кожен день і на будь-яке застілля! Єдиний мінус - доведеться повозитися з цією стравою, але у результаті отримаєте великий плюс - соковите, пряне м'ясо. М'ясний рулет вдало урізноманітить святковий стіл. Його смак набуде пікантнішого відтінку, якщо використати різні прянощі, які роблять їжу корисною. Багаті мінерально-вітамінним складом і чарівливим ароматом, вони викликають ще більший інтерес до страви. З яловичиною гармонійно поєднуються кмин, коріандр і перець. Вийде неймовірна страва.

Інгредієнти

  • Яловичина - 2 кг.
  • Морква - 450 г.
  • Петрушка - пучок
  • Часник - 3 зуб.
  • Перець чорний запашний - по 10 горошин
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Кмин - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Коріандр - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо обмити. По центру зробити глибокий надріз уздовж волокон не доходячи до кінця. Потім вже упоперек волокон праву половину розділити на 2 частини. Розкрити м'ясо у вигляді книжки. Виконати з лівою стороною те ж саме.

  • 02

    Загорнути яловичину харчовою плівкою. Відбити в тонкий пласт. Перейти до моркви.

  • 03

    Моркву очистити, помити. Закип'ятити воду. Посолити. Опустити овоч на 4 хвилини. Дістати і промити в холодній воді.

  • 04

    Чисту петрушку дрібно посікти. М'ясо натерти сумішшю із солі і перцю. Викласти зверху моркву, притрусити петрушкою. Загорнути в рулет. Зв'язати його тонкою міцною ниткою.

  • 05

    Часник очистити і нарізати пластинами. У невеликій ємності змішати кмин, коріандр, перці та сіль. Посипати пряною сумішшю м'ясний рулет. Помістити під нитки часник (пластини) і лаврове листя.

  • 06

    Знову загорнути рулет харчовою плівкою. Помістити в каструлю. Варити на середньому вогні 90 хвилин. Після цього, вийняти рулет. Дати йому остигнути. Потім нарізати на порційні шматки.