Рулет із горіховою начинкою, корицею і медовим сиропом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Рулет із горіховою начинкою, корицею і медовим сиропом

Якщо Ви любите солодку випічку, цей рецепт для Вас. Начинка запропонованого рулету: горіхи, змішані з цукром і корицею і залитий зверху медовий сироп - це елементи, запозичені від пахлави. Тому любителі хрустких ромбів пахлави відчують в начинці смак свого улюбленого частування. Візьмуть на замітку цей рецепт і любителі ніжних рулетів. Одним словом, рулет з горіховою начинкою, корицею і медовим сиропом сподобається всім. Порада: перед тим, як полити рулетик медовим сиропом, зробіть проколи зубочисткою на поверхні остиглого рулету і дайте йому трохи настоятися.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 280 г.
  • Молоко - 240 мл.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Фісташки - 50 г.
  • Цукор - 120 г.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Цукор коричневий - 1,5 ст. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для начинки подрібнити горіхи. Залишити 1 столову ложку для прикраси, інші горіхи змішати з коричневим цукром і корицею.

  • 02

    Для тіста натерти вершкове масло на тертці і заморозити його. У мисці змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, додати заморожене масло. Поступово влити холодне молоко, замісити тісто.

  • 03

    Розігріти духовку до 200°C. Змастити маслом форму для кексу. Розкатати тісто в прямокутник і змастити його злегка збитим яйцем.

  • 04

    Начинку розподілити тонким шаром по всій поверхні і, починаючи з меншої сторони, закрутити в рулет. Далі покласти його в підготовлену форму для кексу. А форму поставити в духовку на 35-40 хвилин.

  • 05

    Після того, як рулет трохи охолоне, (близько 5-7 хвилин) витягнути його з форми.

  • 06

    Для медового сиропу з'єднати в сотейнику цукор, мед, трохи води і прогріти на середньому вогні до повного розчинення цукру. Потім довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати ще 5 хвилин.

  • 07

    Коли сироп буде готовий, половиною сиропу залити рулет, а зверху прикрасити подрібненими горіхами.

  • 08

    Нарізати рулет на порційні шматочки і подавати з медовим сиропом, що залишився.