Рулетики з баклажанів
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Рулетики з баклажанів

Ця ніжна і надзвичайно смачна закуска – один з непереможних хітів серед застільних страв. І, загалом-то, зрозуміло чому: готується швидко і виглядає дуже ефектно. До того ж вона досить ситна, неважка для шлунка і має чималу поживну цінність, на відміну від майонезних салатів і жирної ковбаски. Варто лише зазначити, що така легка закуска прекрасна і сама по собі, і в якості літнього обіду, наприклад. Зелень, часник, волоські горішки і сир – поєднання абсолютно безпрограшне. Спробуйте незрівнянні рулетики з баклажанів і переконайтеся в цьому самі. Що стосується основи начинки – сиру, то його можете замінити на будь-який м'який вершковий сир. Любителі «погостріше» можуть додати перчик чилі.

Інгредієнти

  • Баклажани - 3 шт.
  • Базилік - 1 невеликий пучок
  • Петрушка - 1 невеликий пучок
  • Часник - 2 зубчики
  • Волоські горіхи (очищені) - 1 склянка
  • Хмелі-сунелі - 1 ч.л.
  • Винний оцет - 1 ст.л.
  • Сир - 300 г
  • Оливкова олія - 1 ст.л.
  • Рослинна олія для смаження - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани розріжте вздовж на пластини товщиною 0,5 см, посоліть.

  • 02

    У сковороді розігрійте олію і обсмажте пластинки баклажанів з двох боків до рум'яності.

  • 03

    У блендері подрібніть листя базиліка і петрушки.

  • 04

    Введіть часник і оливкову олію і продовжіть подрібнення.

  • 05

    Потроху підсипайте в блендер волоські горіхи і продовжуйте перемелювати, поки всі вони не будуть подрібнені.

  • 06

    Отриману масу приправте хмелі-сунелі і бальзамічним оцтом, перемішайте.

  • 07

    Сир розімніть виделкою або перетріть до пастоподібного стану блендером (залежить від бажаної текстури сиру). Додайте дрібку солі.

  • 08

    З'єднайте зелень, перемелену з волоськими горіхами, і сир, все добре перемішайте.

  • 09

    Викладіть цю начинку на кожну пластинку обсмаженого баклажана і загорніть їх у рулетики.

  • 10

    Готові баклажани подавайте, прикрасивши страву зеленню, ягодами журавлини або зернами граната.