Ця ніжна і надзвичайно смачна закуска – один з непереможних хітів серед застільних страв. І, загалом-то, зрозуміло чому: готується швидко і виглядає дуже ефектно. До того ж вона досить ситна, неважка для шлунка і має чималу поживну цінність, на відміну від майонезних салатів і жирної ковбаски. Варто лише зазначити, що така легка закуска прекрасна і сама по собі, і в якості літнього обіду, наприклад. Зелень, часник, волоські горішки і сир – поєднання абсолютно безпрограшне. Спробуйте незрівнянні рулетики з баклажанів і переконайтеся в цьому самі. Що стосується основи начинки – сиру, то його можете замінити на будь-який м'який вершковий сир. Любителі «погостріше» можуть додати перчик чилі.
Баклажани розріжте вздовж на пластини товщиною 0,5 см, посоліть.
У сковороді розігрійте олію і обсмажте пластинки баклажанів з двох боків до рум'яності.
У блендері подрібніть листя базиліка і петрушки.
Введіть часник і оливкову олію і продовжіть подрібнення.
Потроху підсипайте в блендер волоські горіхи і продовжуйте перемелювати, поки всі вони не будуть подрібнені.
Отриману масу приправте хмелі-сунелі і бальзамічним оцтом, перемішайте.
Сир розімніть виделкою або перетріть до пастоподібного стану блендером (залежить від бажаної текстури сиру). Додайте дрібку солі.
З'єднайте зелень, перемелену з волоськими горіхами, і сир, все добре перемішайте.
Викладіть цю начинку на кожну пластинку обсмаженого баклажана і загорніть їх у рулетики.
Готові баклажани подавайте, прикрасивши страву зеленню, ягодами журавлини або зернами граната.