Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Ромові кульки
Ромові кульки

Ромові кульки

Дуже ефектний і водночас простий десерт - ромові кульки. Як вже стало, напевно, ясно за назвою - до складу десерту входить ром, що надає страві тонкий алкогольний аромат. Він прекрасно підійде в якості солодкої страви на вечірці (особливо в форматі фуршет, так як подається порційними кульками) або романтичній вечері. Подати страву можна і на сімейному святі, але тоді врахуйте чи будуть присутні діти або люди, які повністю не вживають алкоголю.Якщо так - тоді не додавайте в кульки ром (або приготуйте 2 варіанти - алкогольний і безалкогольний). За бажанням у середину кожної кульки можна покласти горіх або шматочок шоколаду, а обкатати можна не в кокосовій стружці, а в подрібнених горіхах або вафельної крихті.

Кількість порцій 8
Час приготування 20 хв

  1. 1. Печиво пісочне — 350 г.
  2. 2. Горіхи волоські — 200 г.
  3. 3. Пудра цукрова — 200 г.
  4. 4. Какао-порошок — 50 г.
  5. 5. Ром — 80 мл.
  6. 6. Кокосова стружка — 80 г.

Етапи готування

  1. Печиво подрібнити в блендері в дуже дрібну крихту. Горіхи обсмажити на сухій сковороді. Повністю подрібнити в блендері горіхи і змішати з печивом.

  2. Додати до сухої маси просіяну пудру і какао-порошок до однорідного стану. По трохи додавати ром і перемішувати, щоб вийшла маса, схожа на тісто.

  3. Залишити масу в холодильнику на 40 хвилин. Потім дістати, сформувати кульки.

  4. На суху тарілку висипати кокосову стружку. Обкатати в ній кульки, викласти на тарілку і на 20 хвилин поставити в холодильник.