Риба по-йеменськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Риба по-йеменськи

Хочеться вживати корисну і здорову їжу? Якщо так, цей рецепт для вас. Особливістю риби по-йеменськи є те, що вона готується з овочами і вживається із соусом, як і більшість страв у східній кухні. Це деяка "родзинка" в кулінарії йеменської кухні, що підкреслює її пікантність і гостроту смаку. Для цієї страви ми вибрали філе тріски: соковите і поживне, а головне - воно зберігає свої корисні властивості (білки, йод й інші речовини). Сам вибір риби для цього рецепту дуже скромний, але все таки вибір є - підійде будь-яка біла морська риба і бажано нежирна. Витончена східна страва гідна вашої уваги!

Інгредієнти

  • Філе тріски - 500 г.
  • Томати (консервовані) - 250 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Червона цибуля (велика) - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія (рафінована) - 2 ст. л.
  • Гострий перець - 0,5 шт.
  • Лавровий лист - 6 шт.
  • Лайм - 0,5 шт.
  • Зелень петрушки - пучок
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Філе тріски обмити і нарізати упоперек шматочками по 5 см. шириною. Очистити цибулю і моркву, потім порізати кільцями. Перець обмити, очистити від насіння і нарізати кільцями.

  • 02

    Половину риби помістити в каструлю з товстим дном. Зверху покласти половину овочів і додати лавровий лист (3 шт.).

  • 03

    Потім викласти шар риби, що залишилася, овочів і лаврове листя (3 шт.).

  • 04

    Через сито протерти томати (разом з соком). Додати 2 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. цукру і щіпку солі. Томати влити в рибу з овочами. Потім помістити каструлю на сильний вогонь, приблизно на 5 хв. Зменшити вогонь і тушкувати до готовності (ще 5 хв.).

  • 05

    Поки риба тушкується, перейти до приготування соусу. Зелень і часник дрібно нарізати. Додати трохи цукру і сік лайму. Все гарненько перетерти товкачиком. Отриманим соусом заправити готову рибу.