Риба по-каталонськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Риба по-каталонськи

Шукаєте рецепт страви для рибного дня в раціоні Вашої сім'ї? Тоді Вам знадобиться нескладний у приготуванні і перевірений рецепт "Риба по-каталонськи". В якості основного інгредієнта в ньому пропонується використовувати тріску. Ця морська риба зі смачним білим шаруватим м'ясом дуже затребувана в сучасній кулінарії. Правильно приготовлена, вона відрізняється особливим смаком і ароматом. Статистика стверджує: кожна десята виловлена у світі риба - це тріска. Як відомо, риба - джерело найцінніших вітамінів, мікроелементів і легкозасвоюваного білка. Крім того, дієтологи рекомендують тріску з причини високого вмісту в ній поліненасиченої жирної кислоти омега-3.

Інгредієнти

  • Тріска - 800 г.
  • Біле вино - 250 мл.
  • Помідори - 3 шт.
  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Часник - 3 зубчики
  • Панірувальні сухарі - 3 ст. л.
  • Кріп - 1 пучок
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу очистити від лушпиння, нутрощів, відрізати плавники і голову. Потім на тулубі риби ножем зробити косі надрізи з обох сторін.

  • 02

    Натерти тушку сіллю і перцем (також всередині).

  • 03

    Помідори промити, зробити невеликі надрізи на поверхні і опустити на хвилину-дві в гарячу воду. Потім відразу опустити їх у холодну воду і акуратно зняти шкірку.

  • 04

    Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Помідори також подрібнити. Зелень дрібно посікти.

  • 05

    Для начинки необхідно змішати часник, помідори і зелень.

  • 06

    У деко налити біле вино і олію. Викласти в нього рибу, а зверху викласти начинку і присипати панірувальними сухарями.

  • 07

    Розігріти духовку до 200°С. Поставити в неї деко і випікати близько 30 хвилин.