Житній хліб
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 30 хв

Житній хліб

Ви пробували коли-небудь справжній домашній житній хліб? Його хрустку скоринку і теплий запашний м'якуш? А якщо вам ще й вдавалося спробувати хліб з печі, то ви напевно назавжди запам'ятали цей смак, який важко передати. Так, зараз грубок в будинках і вже тим більше в квартирах немає, але це не заважає господаркам пекти смачний домашній хліб. Виходить він не гірше магазинного, а може і краще. Тим більше, що сам рецепт досить таки простий, і з ним впорається будь-хто, у кого є бажання випробувати себе і свої сили в цій сфері кулінарії. Хліб виходить такий повітряний, що ваші рідні розхапають сього дуже швидко. Так що готуйтеся до того, що пекти його доведеться досить таки часто.

Інгредієнти

  • Борошно житнє - 500 г.
  • Вода - 300 мл.
  • Дріжджі сухі - 8,5 г.
  • Сіль - За смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати всі інгредієнти і вимісити тісто.

  • 02

    Залишити для вистоювання на 2 години, після чого обім'яти.

  • 03

    Сформувати буханку, зробити надрізи і відправити у попередньо розігріту до 220°С духовку на 30 хвилин. Перевірити готовність хліба можна постукуванням - звук має бути дзвінким.

  • 04

    Витягнути готовий буханець, укутати в рушник і остудити. Все, можна подавати.