Ви пробували коли-небудь справжній домашній житній хліб? Його хрустку скоринку і теплий запашний м'якуш? А якщо вам ще й вдавалося спробувати хліб з печі, то ви напевно назавжди запам'ятали цей смак, який важко передати. Так, зараз грубок в будинках і вже тим більше в квартирах немає, але це не заважає господаркам пекти смачний домашній хліб. Виходить він не гірше магазинного, а може і краще. Тим більше, що сам рецепт досить таки простий, і з ним впорається будь-хто, у кого є бажання випробувати себе і свої сили в цій сфері кулінарії. Хліб виходить такий повітряний, що ваші рідні розхапають сього дуже швидко. Так що готуйтеся до того, що пекти його доведеться досить таки часто.
Змішати всі інгредієнти і вимісити тісто.
Залишити для вистоювання на 2 години, після чого обім'яти.
Сформувати буханку, зробити надрізи і відправити у попередньо розігріту до 220°С духовку на 30 хвилин. Перевірити готовність хліба можна постукуванням - звук має бути дзвінким.
Витягнути готовий буханець, укутати в рушник і остудити. Все, можна подавати.