Курка в горіховому соусі - нескладна в приготуванні, смачна страва. У кулінарії дуже затребувані волоські горіхи - смачний і корисний продукт. У цьому рецепті соус, приготований із волоських горіхів на курячому бульйоні з додаванням анісу і кмину, зробить страву з курки оригінальною і цікавою. Поради щодо процесу приготування: курку відварюйте в невеликій за обсягом кількості води. Суміш із борошна, що спасероване на вершковому маслі, подрібнених за допомогою м'ясорубки горіхів і товченого насіння анісу і кмину розведіть процідженим бульйоном до консистенції густої сметани. Замість анісу і кмину можна використовувати коріандр і фенхель.
Курку нарізати на порційні шматочки, відварити в підсоленій воді практично до готовності. Бульйон процідити.
Горіхи перекрутити через м'ясорубку. Поставити сковороду на вогонь, розігріти, висипати борошно, обсмажити, додати в борошно на сковороді горіхи, всипати товчене насіння анісу і кмину, влити бульйон в сковороду. За смаком додати сіль і перець.
Викласти в соус на сковороді курку та поставити в духовку на 15-20 хвилин (на маленькому вогні).