Цукрове печиво з лимонним соком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Цукрове печиво з лимонним соком

Любите домашнє печиво? Цей рецепт для Вас. Назва запропонованої випічки - цукрове печиво з лимонним соком. Насправді лимонний сік грає в процесі приготування печива маленьку, але дуже важливу роль. При взаємодії кислого середовища і соди виділяється вуглекислий газ, а це гарантує пористість і пишність нашої випічки. В якості кислоти в цьому рецепті використовується лимонний сік. "Гасити" соду лимонним соком потрібно правильно. Щоб реакція з виділенням вуглекислого газу не пройшла даремно, а вуглекислий газ потрапив в тісто, не чекайте моменту, коли зникнуть всі бульбашки, які обов'язково з'являються при гасінні, а швиденько додавайте взаємодіючі інгредієнти в тісто.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 2,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 10 ст. л.
  • Цукор - 6,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 0,5 шт.
  • Сік лимонний - за смаком
  • Сода - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розтопити на водяній бані вершкове масло, додати в масло цукор і яйце, перемішати до однорідної маси.

  • 02

    Поступово додавати в масляну суміш борошно, замішуючи тісто. Сік лимонний змішати з содою, додати суміш в тісто. Тісто не повинно бути рідким. Прибрати в холодильник на 1 годину.

  • 03

    Дістати тісто, розім'яти, скачати кульки. Застелити деко для випікання харчовим папером, змастити олією, викласти кульки. Випікати в попередньо розігрітій до 170ºС духовці протягом 10 хвилин, до рум'янцю.