У Вашу домашню колекцію святкових страв пропонуємо додати цей чудовий салатик з морепродуктами. Виглядає він дуже ефектно і тому точно не залишиться без уваги гостей. Поєднання апетитних кальмарів, відвареної риби, і кисло-солодких яблук воістину чарівно. Кальмар – делікатес смачний, але примхливий у приготуванні. Переваривати його не варто, інакше м'ясо стане жорстким як гума. А ось що стосується очищення кальмарів – тут справа не хитра. Досить буде опустити тушку спочатку в окріп, потім у крижану воду. Таким простим способом можна легко видалити кольорові та прозорі плівочки. Рибу можете взяти будь-яку на Ваш розсуд, головне – ретельно відокремити філейну частину від кісток.
Кальмари помити, розморозити і відварити в підсоленій воді близько 1,5-2 хвилин. Охолодити кальмари і нарізати півкільцями або кубиками.
Рибу відварити в підсоленій воді. Дістати з бульйону, охолодити і нарізати невеликими шматочками. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати кубиками або шматочками.
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді. Воду злити, картоплю трохи охолодити і очистити, а потім нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти, додати за смаком сіль, перець і заправити майонезом. Обережно перемішати і подавати.