Червона рибка завжди асоціювалася зі святковим застіллям, а також була однією з ознак благополуччя в будинку і заможності господарів. Часи змінюються, цей корисний і смачний делікатес став більш доступним і користується шаленою популярністю в кожній кухні світу. Існує маса способів приготування червоної риби, так само як і гідних страв з її участю. Один з найбільш вдалих варіантів використання цієї рибки – салатик з відвареного лосося з овочами. Завдяки грамотній комбінації продуктів, таких як солодкі помідори, хрусткі свіжі і мариновані огірки і картопля, ця страва є справжньою кулінарною вишуканістю. Ніжний і делікатний смак припаде до душі найкапризнішому гурману.
Рибу відварити в підсоленій воді. Після цього холодити, а потім нарізати невеликими шматочками. Картоплю помити, відварити в підсоленій воді. Злити воду, охолодити і очистити від шкірки. Нарізати картоплю невеликими кубиками.
Огірок, маринований огірок і помідор помити, нарізати кубиками або скибочками. Салат помити, просушити і порвати руками. Приготувати запрвку: змішати майонез з оцтом, сіллю і перцем. Змішати всі інгредієнти в мисці, додати заправку і викласти на порційні тарілки на листя салату.