Салат з картоплі з блакитним сиром, беконом і зеленою цибулею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Салат з картоплі з блакитним сиром, беконом і зеленою цибулею

Такий смачний, ситний і оригінальний салат обов'язково повинен бути присутнім у Вашій домашній колекції святкових страв. Його цінують, насамперед, за незвичне, але, тим не менш, гармонійне поєднання обсмаженого бекону, свіжої зелені і відвареної картоплі і, звичайно ж, цікаву молочно-гірчичну заправку з блакитним сиром і бальзамічним оцтом. Цей пікантний соус зробить будь-який салат вишуканим і неповторним. Загалом, гостей здивуєте точно – не сумнівайтеся. Страва припаде до душі тим, хто не проти побалувати себе гострим солонуватим сиром з прожилками аристократичної цвілі. Якщо Ви – той самий примхливий гурман, люблячий нові смакові комбінації, цей салатик спеціально для Вас.

Інгредієнти

  • Картопля - 700 г.
  • Сир блакитний - 50 г.
  • Молоко - 20 мл.
  • Оцет бальзамічний - 10 мл.
  • Гірчиця - 10 г.
  • Цибуля зелена - 20 г.
  • Бекон - 120 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Бекон нарізати скибочками і обсмажити на розігрітій сковороді без масла до золотистого кольору. Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками.

  • 02

    Зелену цибулю помити, просушити і подрібнити. Сир розкришити або нарізати кубиками. У мисці змішати сир, молоко, оцет, гірчицю і дуже добре перемішати. Додати заправку і бекон до картоплі, посипати зеленою цибулею і подавати.