Салат з білої квасолі, тунця, цибулі та селери
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Салат з білої квасолі, тунця, цибулі та селери

До вашої уваги рецепт смачного і корисного салату. У його склад входить досить велика кількість білків, адже квасоля і тунець багаті цією необхідною для вашого організму речовиною. Таким чином з помірною калорійністю ви отримуєте хороший запас енергії і відчуття ситості. І хоча прийнято вважати, що консерви не надто корисні, до тунця це не відноситься. Рекомендується використовувати в даному випадку тунець консервований у власному соці, але якщо ви використовуєте в цьому салаті консервований тунець в олії, то цього буде достатньо, і оливкову олію можна виключити. Так само за своїм смаком ви можете додати в салат помідори, листя салату, кукурудзу.

Інгредієнти

  • Квасоля - 600 г
  • Тунець консервований - 340 г
  • Цибуля ріпчаста - 80 г
  • Стебло селери - 80 г
  • Маслини без кісточок - 100 г
  • Лимон - 120 г
  • Олія оливкова - 50 мл
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка - 40 г

Етапи приготування

  • 01

    З лимонів вичавити сік. Петрушку помити, просушити і подрібнити. У мисці змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець і петрушку.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями. Селеру помити і нарізати кубиками. Маслини нарізати скибочками (якщо маслини з кісточками, то спочатку їх видалити).

  • 03

    В іншій мисці змішати квасолю (попередньо відварену і охолоджену або консервовану), цибулю, селеру і маслини. З тунця злити рідину і розламати вилкою на шматочки. Додати тунець до квасолі. Залити салат заправкою і акуратно перемішати. Подавати охолодженим.