Олів'є із креветками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Олів'є із креветками

Салат "Олів'є" став легендою в радянський час. Без нього на обходився жоден бенкет. А що вже говорити про свято Новий Рік в радянський час. Готувати салат "Олів'є" тридцять першого грудня стало вже доброю старою радянською традицією. А між іншим, назву свою салат отримав на честь свого творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є. Він створив у Москві на початку 60 -х років XIX століття ресторан паризької кухні «Ермітаж». І свій шедевр, салат "Олів'є", він створював саме в Москві, підлаштовуючись під кулінарні смаки москвичів того часу. Ось така от історія у цього салату. Рецептів салату "Олів'є" з тих пір розвелося чимало. Сьогодні ми вам пропонуємо поекспериментувати і приготувати салат "Олів'є" з креветками.

Інгредієнти

  • Креветки варені - 150 г.
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Огірки мариновані - 8 шт.
  • Горошок консервований - 100 г.
  • Яблука - 1 кг.
  • Майонез - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Креветки варити до готовності, почистити. Картоплю і моркву варити, не очищаючи. Яйця зварити вкруту.

  • 02

    Картоплю, огірки, яйця і моркву почистити і порізати невеликими кубиками. Яблука натерти на крупній терці. Все змішати і додати горошок.

  • 03

    Посолити, поперчити, заправити майонезом за смаком. Добре перемішати.