Салат "Російський пан"
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 35 хв

Салат "Російський пан"

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 30 мл.
  • Петрушка - за смаком
  • Цукор - 40 г.
  • Оцет винний темний - 20 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Перець чилі - 5 г.
  • Помідор - 4 шт.
  • Сіль морська - 5 г.
  • Зубчик часнику - 2 шт.
  • Гвоздика - 4 шт.
  • Ялівець (шишкоягоди) - 4 шт.
  • Оцет бальзамічний темний - 100 мл.
  • Кориця мелена - 5 г.
  • Печінка куряча - 130 г.
  • Гриби білі (сушені) - 40 г.
  • Морква - 40 г.
  • Цибуля фіолетова - 40 г.
  • Картопля - 70 г.
  • Огірок солоний - 60 г.
  • Перепелине яйце - 3 шт.
  • Майонез - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку приготувати соус Табаско. Для цього перці дрібно порізати, видалити насіння. Перці залити 150 мл. окропу та залишити на 30 хвилин. Помідори, 1 цибулину (ріпчасту), часник та петрушку порізати. Покласти до чаші блендера та подрібнити до утворення пюре. З перців злити рідину, залишити приблизно 4 столові ложки. Покласти перець в чашу блендера та подрібнити. В розігріту на сковороді олію, влити пюре та уварювти його. Додати сіль, цукор (10 г.), винний оцет, перемішати. Уваривши до консистенції рідкого соусу. Готовий соус охолодити.

  • 02

    Далі потрібно приготувати бальзамічний соус. Для цього налити до невеликої кастрюлі бальзамічний оцет та додати цукор (30 г.). Поставити на вогонь та додати спеції (гвоздику, ялівець, корицю). Довести до кипіння та залишити випарюватися на невеликому вогні. Об'єм повинен зменшитися вдвічі. Готовий соус процідити через сито. Залишити охолоджуватися. Коли соус охолоне, його консистенція повинна бути - як дуже рідкий мед.

  • 03

    Потім потрібно відварити курячу печінку. Після цього нарізати її невеликими кубиками. Білі гриби опустити в окроп та варити до м'якості, далі нарізати їх невеликими шматочками та обсмажити разом із дрібно порізаною ріпчастою цибулиною.

  • 04

    Моркву нарізати невеликою соломкою. Огірок так само дрібно порізати. Картоплю відварити та нарізати кубиками. На тарілку викласти кільця фіолетової цибулі, на них встановити круглу форму.

  • 05

    На дно форми викласти курячу печінку, посолити, додати трохи майонезу, потім викласти картоплю, посолити, знову нанести трохи майонезу, потім викласти солений огірок, далі покласти моркву, знову трохи майонезу, гриби, зелень, яйця. Полити сумішшю майонезу з соусом Табаско та соусом Бальзамік.