Салат з морквою, сиром і кефіром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Салат з морквою, сиром і кефіром

Цікавий варіант легкого, корисного, дієтичного салатику. А цікавий він тим, що в якості заправки використовується не майонез, і навіть не суміш оливкової олії і оцту. Заправляється наш салат знежиреним кефіром з петрушкою (можете використовувати будь-яку дрібно нарубану зелень). Завдяки цьому дивовижному експерименту навіть така звичайна страва перетворюється на справжню кулінарну вишуканість. Гармонійне поєднання кислих антонівських яблучок, солодкого болгарського перчика і ніжного сиру не залишить нікого байдужим. Якщо Ви не вражені пропонованою нами заправкою, кефір можете замінити натуральним йогуртом без добавок або навіть жирною сметаною або майонезом – все залежить від Ваших смакових уподобань.

Інгредієнти

  • Морква - 400 г.
  • Яблука - 200 г.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Перець болгарський - 60 г.
  • Кефір - 20 мл.
  • Петрушка - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Моркву і яблука помити, очистити і нарізати соломкою. Сир натерти на крупній тертці.

  • 02

    Болгарський перець очистити від насіння і нарізати соломкою. Петрушку помити, просушити і подрібнити.

  • 03

    Змішати кефір з петрушкою. Всі інгредієнти з'єднати. Додати заправку і перемішати салат.