Салат з нутом, помідорами і м'ятою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 5 хв

Салат з нутом, помідорами і м'ятою

Нут - це турецький горох з трохи горіховим присмаком. На жаль, дуже мало людей в країнах СНД його вживають в свій раціон (хоча у вегетаріанців він користується великою популярністю), на відміну від Європи і США. Адже нут містить величезну кількість важливих нашому організму вітамінів (А, С, В1, РР) і макроелементів (особливо калію). А кількість білка в 100 грамах нуту не поступається кількості, яка міститься в червоному м'ясі. З нуту готуються гарніри, вегетаріанські або пісні котлети, закуски і салати. Як приклад - рецепт нижче наведеного салату. Він з розряду тих, які можна вживати як окрему страву, адже салат дуже ситний і додасть вам енергії на тривалий час.

Інгредієнти

  • Нут - 200 г.
  • Помідори черрі - 200 г.
  • М'ята - 40 г.
  • Огірки - 150 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - 20 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Нут відварити до м'якості близько години (попередньо краще замочити на кілька годин). Помідори помити і розрізати на половинки. Огірки помити і нарізати кубиками.

  • 02

    М'яту помити, просушити і подрібнити. Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію, сіль, перець і перемішати салат.