Салат з грибами та квасолею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Салат з грибами та квасолею

Основою цього салату є квасоля, яка була одним із найулюбленіших страв Наполеона, відомого поціновувача здорової і корисної їжі. Проте користь квасолі оцінили ще у глибокій давнині, а найвідоміший лікар часів античності Авіценна дуже широко застосовував її. Квасолю вважають дієтичним продуктом, що є безцінною криницею не лише вітамінів, вуглеводів і мінеральних речовин, але і додатковим джерелом білку, що робить її незамінною для шанувальників вегетаріанства. Часник, зелень і мариновані гриби нададуть страві приємного аромату і тонких смакових відтінків, які не залишать вас байдужими до цього салату.

Інгредієнти

  • Квасоля відварна - 2 скл.
  • Гриби мариновані - 300г
  • Часник молодий - 2 шт
  • Зелень коріандру - 1 пуч.
  • Сік лимона - 4 ч.л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Олія оливкова або соняшникова - 4 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити квасолю звичним способом до готовності, можна брати консервовану.

  • 02

    Нарізати дуже тонкими кружечками молодий часник.

  • 03

    Дрібно порубати зелень.

  • 04

    З'єднати овочі з маринованими грибами, додати сік лимона, олію, посолити, поперчити, перемішати.