Салат з гранатом і яблуком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Салат з гранатом і яблуком

Перед вами рецепт легкого, дієтичного кисло-солодкого салату. Такий варіант прекрасно підійде до страв з м'яса. Чи знаєте ви, що м'ясо - це головне джерело заліза, яке в свою чергу лежить в основі гемоглобіну, який так необхідний нашому організму. Але залізу допомагає повноцінно засвоїться вітамін С. А такий салат з яблуками і гранатовими зернами, з дуже смачною заправкою, у великій кількості має вітамін С і принесе вашому організму користь. За бажанням, можна додати в салат сир, наприклад, фету або бринзу, а так само помідори черрі. Апельсиновий сік за смаком можна замінити лимонним, але тоді краще брати солодкі яблука і гранат.

Інгредієнти

  • Салат (суміш) - 160 г.
  • Гранат - 200 г.
  • Яблуко - 200 г.
  • Горіхи кедрові - 80 г.
  • Оливкова олія - 10 мл.
  • Апельсиновий сік - 10 мл.
  • Гірчиця - 10 г.
  • Оцет бальзамічний - 10 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Гранат розібрати на зерна. Салат помити і просушити. Нарвати салат руками. Яблука помити, видалити серцевини і нарізати скибочками.

  • 02

    Змішати зерна граната, листя салату, яблука, горіхи. Окремо змішати до однорідного стану олію, сік, гірчицю і оцет. Додати в салат заправку і обережно перемішати.