Салат із печеним часником
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Салат із печеним часником

Відмінний ситний салат. Печений часник надає йому неповторну пікантну нотку. Для запікання часнику краще брати терпке сухе вино. Замість цукру в тій же пропорції можна додати мед. Молодий часник, запечений в червоному вині, можна їсти і як самостійне блюдо. Салат з печеним часником - це розкішний гарнір для смаженої або запеченої баранини, свинини або птиці. Огірки для салату краще брати малосольні. Підготовлені інгредієнти ретельно перемішують, щоб картопля увібрала весь соус. Цей салат добре вживати в холодну пору року. Подають його на стіл порційно або у великому салатнику

Інгредієнти

  • Картопля - 3 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Огірки - 1 шт.
  • Квасоля червона консервована - 1 банка
  • Часник - 1 головка
  • Червоне сухе вино - 50 мл.
  • Горіхи волоські - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Зелена цибуля - 0,5 пучка
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Листя салату - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити щіткою і варити в киплячій підсоленій воді 15 хвилин.

  • 02

    Духовку попередньо розігріти до 180°C. Часник очистити від верхнього лушпиння, укласти в формочку, засипати цукром і залити вином. Запекти в духовці 15 хвилин.

  • 03

    Порізати перець і огірок кубиками. Картоплю очистити, остудити і також порізати.

  • 04

    Викласти все в салатник, додати квасолю без рідини. Часник остудити, очистити і залишити часточками. Листя салату порвати. Все додати в салат.

  • 05

    Для заправки змішати в блендері горіхи із зеленню, додати сіль, перець, лимонний сік і оливкову олію. Залити заправкою салат і перемішати.