Салат із фореллю і картоплею
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Салат із фореллю і картоплею

Салат із фореллю і картоплею - це той випадок, коли салат можна подавати як основну страву на стіл. Адже в ньому є і картопля, і риба. Вони роблять страву більш ситною, тому вона зійде і за головну страву. При цьому риба не дуже калорійна, але корисна завдяки фосфору. А запечена картопля набагато корисніша, ніж смажена, адже в ній залишається більше корисних речовин. Заправка з медом, гірчицею і лимонним соком робить страву м'якою і ще більш смачною. Адже лимонний сік - це перша заправка до риби, а мед не тільки солодкий, але і дуже корисний, що особливо актуально в холодні дні. Так що пропонуємо вам насолодитися цією чудовою стравою.

Інгредієнти

  • Салат - 50 г.
  • Форель слабосолена - 200 г.
  • Картопля - 330 г.
  • Гірчиця - 10 г.
  • Мед - 10 г.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Розмарин - 5 г.
  • Лимон - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°C градусів. Картоплю помити, очистити, нарізати скибочками. Скласти скибочки в миску, додати за смаком сіль, перець й частину оливкової олії. Добре все перемішати і викласти картоплю на деко (в один шар). Поставити в духовку і запікати близько 30 хвилин.

  • 02

    Оливкову олію змішати з медом, гірчицею, лимонним соком. За смаком додати трохи солі і довести до однорідної консистенції (можна трохи збити міксером). М'якоть риби відокремити від кісток (якщо вони є) і нарізати скибочками, соломкою або кубиками (за бажанням).

  • 03

    Скибочки картоплі дістати, нарізати соломкою або кубиками, дати трохи охолонути. Салат помити, просушити, нарвати руками. Змішати інгредієнти, додати заправку, обережно перемішати і подавати.