Салат "Черепаха"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Салат "Черепаха"

Салат «Черепаха» - один з найбільш незвичайних і оригінальних за змістом і оформленням салатів, особливо його по достоїнству оцінять маленькі діти. Його краще робити заздалегідь, щоб він міг добре просочитися. Якщо салат готується для дитячого свята, то майонез краще замінити сметаною. У цьому випадку, салат «Черепаха» вийде більш ніжним і стане безпечним для дитячого організму. Для основи даного салату можна використовувати курку, шинку або відварну червону рибу. Всі варіанти виходять дуже смачними. Такий салат прикрасить будь-який стіл, а легкий і ніжний смак підніме настрій.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 200 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Яблука - 250 г.
  • Цибуля - 150 г.
  • Сир - 100 г.
  • Волоські горіхи - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Майонез - за смаком
  • Перець горошком - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити куряче філе до готовності.

  • 02

    Остудити і дрібно нарізати.

  • 03

    Цибулю дрібно нарізати.

  • 04

    Залити його окропом, залишити на 10 хвилин. Потім воду злити, цибулю промити в холодній воді.

  • 05

    Яйця зварити. Відокремити жовтки від білків. Окремо білки і жовтки натерти на дрібній тертці.

  • 06

    Сир також натерти на дрібній тертці.

  • 07

    Яблуко натерти на тертці.

  • 08

    Подрібнити горіхи в блендері, залишивши цілими кілька штук.

  • 09

    На пласке блюдо викласти білки у формі овалу, трохи посолити, змастити майонезом.

  • 10

    На білки викласти філе, розрівняти, змастити майонезом.

  • 11

    Далі шар цибулі.

  • 12

    На цибулю викласти яблуко, змастити майонезом.

  • 13

    Столову ложку тертого сиру відкласти, решту сиру викласти на яблуко, змастити майонезом.

  • 14

    На сир викласти жовтки, змастити майонезом.

  • 15

    Посипати горішками зверху.

  • 16

    З цілих горіхів зробити лапи черепасі.

  • 17

    З сиру скачати голову черепахи, очі - горошини чорного перцю.