Салат з тунця і фенхеля по-тосканськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Салат з тунця і фенхеля по-тосканськи

У самому центрі Італії розташований регіон Тоскана. Як відомо, тосканська кухня - це проста сільська, селянська кухня. Корисні для здоров'я натуральні інгредієнти, які використовуються в приготуванні легких, поживних блюд, - це візитна картка тосканської кухні. Взагалі, обов'язковим елементом будь-якого італійського обіду є свіжі овочі і різноманітні салати, і звичайно ж, середземноморська риба і морепродукти. У салаті з тунця і фенхелю по-тосканськи чудовим чином об'єднуються смаки і аромати - солодкість фенхелю, гіркота цибулі, прянощі селери, які в сукупності лише підкреслюють смак головного інгредієнта - тунця.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 5 ст. л.
  • Сік лимонний - 3,5 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Естрагон (листя) - 1,5 ст. л.
  • Петрушка - 1,5 ст. л.
  • Тунець консервований в олії - 250 г.
  • Корінь фенхелю - 0,5 шт.
  • Стебло селери - 1,5 шт.
  • Цибуля червона - 0,5 шт.
  • Перець болгарський - 0,5 шт.
  • Суміш салатного листя - 300 г.
  • Маслини - 3,5 ст. л.
  • Помідори черрі - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вилити в миску оливкову олію і лимонний сік, додати сіль, перець, естрагон і петрушку. Перемішати.

  • 02

    Окремо в мисці змішати тунець з подрібненим фенхелем, селерою, цибулею, перемішати. Додати приготовану заправку (залишити трохи заправки).

  • 03

    Листя салату порізати смужками, додати до заправки, яка залишилася.

  • 04

    Викласти на тарілку листя салату в заправці, викласти зверху рибну суміш. Прикрасити нарізаним перцем та маслинами з помідорами.